Dobrodošli dragi učenici i roditelji!
 
U svakom od nas postoji snaga za letenje, ljubav da nam pruži podršku i san koji nas navodi da pokušamo
 
Vaša ravnateljica
Učenički dom srednjih škola
Dobrodošli dragi učenici i roditelji!
 
U svakom od nas postoji snaga za letenje, ljubav da nam pruži podršku i san koji nas navodi da pokušamo
 
Vaša ravnateljica
Učenički dom srednjih škola
 
Domski blues Domski blues
Dobri stari dom Dobri stari dom
Dokudom Dokudom
Istine i laži Istine i laži
Više ne moramo trčat Više ne moramo trčat
 

Vijesti

 
Naši marljivi učenici iz novinarske skupine prate sva zbivanja u Domu učenika srednjih škola Bjelovar i izvan njega, te Vas informiraju o nadolazećim događanjima.
 

Posjet razrednika- školska godina 2017./2018.

Img 6377

Povodom Tjedna Doma dana 12. listopada 2017. godine ugostili smo naše razrednike. Odazvao se veliki broj razrednika iz Medicinske škole, Gimnazije, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, Obrtničke škole, Komercijalne i trgovačke škole, Ekonomske i birotehničke škole, Tehničke škole i Glazbene škole. Održan je kratki program u kojem su učenici Doma predstavili svoje glazbene vještine i sposobnosti. Razrednici su imali priliku razgovarati sa svojim učenicima te vidjeti uvjete za život i rad u novom Domu.

Tekst pripremila: Adrijana Dobričić

Kestenijada i ples učenika- školska godina 2017./2018.

Img 6464

U četvrtak 12. listopada 2017. godine u Domu organizirana je kestenijada i ples učenika. Ovim događajem nastoji se opustiti nove učenike i označiti početak školske godine. Miris pečenih kestena privukao je svakog učenika na druženje i pričanje šaljivih anegdota. Nakon ukusnih kestena druženje smo nastavili na plesnom podiju. Plesalo se, pjevalo i veselilo.

Tekst pripremio: Luka Ivanović

Dani kruha- školska godina 2017./2018.

Img 6362

Dana 12. listopada 2017. godine u Domu obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kruh je ujedno izvor života, simbol blagostanja, zdravlja i dobrote. Tradicionalno, tete kuharice pripremile su raznovrsne kolače kojima smo se sladili cijeli dan. Učenici su posjetili gradonačelnika i župana sa ukusnim kolačima, te su sudjelovali u pripremanju stolova za objed u blagavaoni Doma.  Cilj nam je bio okupiti se i ostvariti zajedništvo za domskim stolom.

Tekst pripremila: Ana-Marija Radelić

Nacionalni tjedan dojenja

60

Učenici glazbene skupine RADOST SUSRETA (Bajević Jurica, Udović Teo, Dokuš Petra, Šlegl Gabriela i Dužičan Stela) nastupili su na priredbi DOJENJE- DAR ZA CIJELI ŽIVOT, 2. listopada 2017. godine na gradskom paviljonu u Bjelovaru. Izveli su tri skladbe ( ''Najljepše su oči moje majke'', ''Tebi majko misli lete'' i ''Tvoje ime čuvam'') te vrlo uspješno prezentirali Dom učenika u kojem borave.

Folklorna skupina na Marinju

 

27. 5. 2017. godine, folklorna skupina Doma učenika srednjih škola Bjelovar, sudjelovala je na kulturnoj manifestaciji Marinje, održanoj u Garešnici. Marinje je poznata kulturno - turistička manifestacija, velike tradicije i značaja za garešnički kraj. U sklopu smotre folklornih skupina iz čitave Hrvatske, predstavili smo se mnogobrojnoj publici izvedbom: AJMO RODE SKUPA ZAPIVATI !

Bjelovaru s ljubavlju, 2017.

 

9. 5. 2017. godine u Domu kulture održana je završna domska priredba " Bjelovaru s ljubavlju ". Ovom tradicionalnom priredbom, prigodno smo se oprostili od ovogodišnje generacije maturanata i simbolično obilježili sam kraj školske godine. Građankama i građanima Bjelovara, roditeljima i mnogobrojnim prijateljima, predstavili smo se prigodnim kulturno - umjetničkim programom. Folklorom, recitacijom, dramskim izrazom i pjesmom, učenice i učenici našeg doma, na najljepši su način prezentirali svoj trud i rad, stvaran kroz čitavu školsku godinu.

DRŽAVNA DOMIJADA, ROVINJ 2017

Img 2939

42. Državna Domijada održana je u Rovinju i to u organizaciji Učeničkog doma srednjih škola Bjelovar. Kao organizatori ovog velikog događaja s dugogodišnjom tradicijom i značajem, potrudili smo se da organizacija i sama realizacija Domijade, kao i informiranost svih sudionika bude na zavidnom nivou. Svoj su trud i zalaganje kroz čitavu školsku godinu prvim mjestom okrunili predstavnici folklorne skupine, pod vodstvom prof. Mirjane Pintar Mihajlović. Odlična treća mjesta osvojile su odbojkašice kao i naši košarkaši. U konkurenciji fotografija, izvrsno treće mjesto osvojila je učenica Manuela Lalić. Uz odličnu organizaciju i vrhunske rezultate naših učenica i učenika, stigli smo se i dobro zabaviti uz naš domski band. 

42. Regionalna Domijada, Križevci 2017.

Img 1373

U subotu, 8. 4. 2017., održana je 42. Regionalna Domijada u organizaciji Učeničkog doma Križevci. Kroz natjecanja u kulturi i sportu, naš je dom ostvario izvrsne rezultate, osvojivši ukupno sedam prvih mjesta.

Odbojka ( ž ) prvo mjesto. Voditelj prof. Višnja Anić, najbolja igračica turnira Petra Crnković

Košarka ( m ) prvo mjesto. Voditelj prof. Dražen Pleško, najbolji igrač turnira Ivan Stjepanović

Stolni tenis ( ž ) prvo mjesto. Voditelj prof. Mihovil Mateković, najbolja igračica turnira Antonija Kralj

Folklor prvo mjesto. Voditelj prof. Mirjana Pintar Mihajlović

Glazbena skupina domski band, prvo mjesto. Voditelj prof. Miroslav Popović

Crtež prvo mjesto, učenica Maja Kalac. Voditelj prof. Snježana Šimić

Fotografija prvo mjesto, učenica Manuela Lalić. Voditelj prof. Gordana Kurtović

Uz spomenuta prva mjesta, odličan su nastup na Regionalnoj Domijadi imali stolnotenisači, nogometaši, šahistice i šahisti, kao i čitav niz učenica i učenika koji su se iskazali u raznim kulturnim kategorijama. Stoga svima od srca čestitamo i

zahvaljujemo na dostojanstvenom predstavljanju našeg doma !

Učenicama, učenicima i njihovim voditeljima koji su ostvarli plasman na državnu Domijadu u Rovinju, želimo puno sreće i uspjeha !

Svjetski dan zdravlja

Img 2295

Danas, 7. 4. 2017. godine u našem je domu obilježen Svjetski dan zdravlja. Projekt je organiziran u sklopu dana 8 odgojne skupine, a u potpunosti je  vođen i osmišljen od strane medicinske sestre Slobodanke Subotić. Za naše je učenike i djelatnike organizirano mjerenje razine šećera u krvi, indeksa tjelesne mase i krvnog tlaka. Kroz ovaj projekt učenici su izradom prigodne brošure istaknuli pet ključnih koraka do kvalitetnijeg zdravlja.

Frama u našem domu

Img 1999

Dana 23. 3. 2017. godine, naš dom su posjetili članovi bjelovarske Frame. Tom su prilikom učenici doma upoznati s aktivnostima ove udruge kao što su: akcije pomaganja potrebitima, katolički susreti mladih, hodočašća i sl. Događaj je završio zajedničkim plesom i veselim druženjem sudionika. Gostovanje framaša u našem domu organizirala je prof. Višnja Anić.

 
 < 1 2 3 4 >  Zadnji ›