Dobrodošli dragi učenici i roditelji!
 
U svakom od nas postoji snaga za letenje, ljubav da nam pruži podršku i san koji nas navodi da pokušamo
 
Vaša ravnateljica
Učenički dom srednjih škola
Dobrodošli dragi učenici i roditelji!
 
U svakom od nas postoji snaga za letenje, ljubav da nam pruži podršku i san koji nas navodi da pokušamo
 
Vaša ravnateljica
Učenički dom srednjih škola
 
Domski blues Domski blues
Dobri stari dom Dobri stari dom
Dokudom Dokudom
Istine i laži Istine i laži
Više ne moramo trčat Više ne moramo trčat
 

Vijesti

 
Naši marljivi učenici iz novinarske skupine prate sva zbivanja u Domu učenika srednjih škola Bjelovar i izvan njega, te Vas informiraju o nadolazećim događanjima.
 

Sretan Božić i uspješna nova 2018. godina!

Img 8153kopija

Svim učenicima Doma i njihovim obiteljima želimo sretan Božić i uspješnu 2018. godinu uz obilje mira, zdravlja, ljubavi i sreće!

Djelatnici Doma učenika srednjih škola Bjelovar

Božićna svečanost - školska godina 2017./2018.

Img 8810

U toplom blagdanskom ozračju Doma učenika srednjih škola Bjelovar 19.12.2017. godine održala se je božićna priredba i ples učenika. Priredbu su pripremili učenici Doma sa odgajateljicom Mirjanom Pintar- Mihajlović i odgajateljem Miroslavom Popović. Prigodnim programom obilježili smo kraj prvog polugodišta i početak dugo očekivanih blagdana. Svim prisutnima s nekoliko prigodnih riječi obratila se je ravnateljica Doma učenika srednjih škola Bjelovar zaželjevši svima sretan Božić i uspješnu novu 2018. godinu.

Šahovski turnir- školska godina 2017./2018.

Img 8361

U četvrtak, 7.prosinca 2017. godine u Domu učenika srednjih škola Bjelovar organiziran je turnir u šahu u ženskoj i muškoj kategoriji. Sudjelovali su učenici Učeničkog doma Virovitica, Učeničkog doma Srednjih škola “August Šenoa” iz Garešnice, Učeničkog doma Križevci, Učeničkog doma Ivanić Grad te Doma učenika srednjih škola Bjelovar. Voditelj naše ekipe bio je prof. Mario Padovan. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su učenici Učeničkog doma Virovitica, dok u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su učenice Doma učenika srednjih škola Bjelovar. Maja Drenovac (učenica Doma učenika srednjih škola Bjelovar) proglašena je najboljom igračicom turnira u ženskoj kategoriji, a Luka Šantek (učenik Učeničkog doma Križevci) proglašen je najboljim igračem u muškoj kategoriji.

Božićno ukrašavanje Doma- školska godina 2017./2018.

Img 8156

Blagdansko ozračje zavladalo je u našem Domu. Uz pomoć odgajateljice Snježane Šimić i Ines Mikulandi učenici Doma zaista su se potrudili kako bi napravili pravu božićnu bajku, a osim tradicionalnog kićenja bora, jako puno truda uložili su u dekoriranje cjelokupnog prostora. Zajedničko blagdansko ukrašavanje Doma bila je odlična prilika za druženje te sada nestrpljivo brojimo dane i iščekujemo Božić, blagdan kojem se raduju svi – od najmanjih do najvećih.

Noć kazališta- školska godina 2017./2018.

Dsc03646

Dana 25. studenog 2017. godine obilježili smo Noć kazališta odlaskom u Bjelovarsko kazalište na predstvu ''Sve o jednoj ruži''.  Odlazak u kazalište svim zainteresiranim učenicima Doma organizirali su učenici 7. odgojne skupine s odgajateljicom Tajanom Pavlović. Ovaj kulturni događaj osmišljen je s ciljem popularizacije kazališta. 

Međunarodni dan tolerancije - školska godina 2017./2018.

Img 7601

Međunarodni dan tolerancije koji obilježavamo  16. studenog izvrsna je prilika da se podsjetimo i osvijestimo važnost tolerancije. To je dan koji podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas samih. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima. U Domu učenika srednjih škola Bjelovar  učenici 7. odgojne skupine sa odgajateljicom Tajanom Pavlović organizirali su filmsku večer za sve učenike Doma. Prikazan je film ''Freedom Writters'' (hrv. ''Pisci slobode'' ), snimljen prema istinitoj priči, koji slavi moć zajedništva, tolerancije, poštovanja i istinske slobode svih ljudskih bića neovisno o boji kože i etničkoj pripadnosti. 

Svjetski dan AIDS-a - školska godina 2017./2018.

Img 8049

Svjetski dan AIDS-a, 1. prosinca 2017. godine u Domu učenika srednjih škola Bjelovar, obilježio se raznim aktivnostima u koje su bili uključeni učenici i djelatnici Doma. Cilj je bio promovirati odgovorno spolno ponašanje, zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja te pridonijeti smanjenju diskriminacije osoba koje žive s HIV-om. Nositelj aktivnosti bila je medicinska sestra Slobodanka Subotić u suradnji sa odgajateljicom Tajanom Pavlović. Učenici 7. odgojne skupine Doma tom prigodom izradili su plakate, crvene vrpce za sve učenike i djelatnike Doma, koristili su mobilnu aplikaciju ''Spolno zdravlje'' putem koje su provjeravali i nadopunili svoje dosadašnje znanje, te su podijeljeni edukativni letci i brošure o spolnom zdravlju. 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara- školska godina 2017./2018.

Dsc03638

U petak, 17. studenog 2017. godine u Domu učenika srednjih škola Bjelovar,  obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tom prigodom učenici su izradili plakat te su se uputili sa odgajateljicom do Ulice grada Vukovara u Bjelovaru.  Pomolili su se i upalili lampione u spomen svim žrtvama Domovinskog rata.

Turnir u stolnom nogometu- školska godina 2017./2018.

Img 7217

Od 6. do 9. 11.2017. u Domu učenika srednjih škola Bjelovar održao se turnir u stolnom nogometu. Turnir su organizirali učenici treće odgojne skupine i prof. Dražen Pleško. Prijave su  bile moguće pojedinačno i u paru. Pobjednik pojedinačnog natjecanja bio je Toni Novosel, dok je drugo mjesto osvojio Robert Gjuraj. U parovima, prvo mjesto osvojili su Filip Makopek-Pušec i Leonardo Hrovat, drugo mjesto Jurica Bajević i Leonardo Mađar, a treće mjesto Tin Tomeković i Filip Šegovac. Pobjednici su nagrađeni slatkim nagradama.


Pripremili: Petra Jeđud i Luka Ivanović

Svjetski dan šećerne bolesti- školska godina 2017./2018.

Img 7526

Dana 14. i 15. studenog 2017. godine u Domu učenika srednjih škola Bjelovar obilježili smo Svjetski dan šećerne bolesti radi podizanja svijesti o dijabetesu. Predavanje pod nazivom ''Hormonski orkestar'' održala je medicinska sestra Slobodanka Subotić. Učenici su saznali što su hormoni, zašto su hormoni važni te koja je uloga hormona u održavanju tjelesnog i mentalnog zdravlja. Također, u prostorijama Doma za učenike i djelatnike organizirano je mjerenje šećera u krvi.

Pripremila: Antonela Josipović
 

 
 1 2 3 >  Zadnji ›